Насловна

Локална самоуправа

Градска управа

Виртуелни матичар

Привреда

Сервисне информације

Контакт

Porr - Werner & Weber d.o.o

Јавно предузеће "Комуналац" се прво формирао као установа "Чистоћа", а од 1955. године као комунално предузеће за вршење чистоће, кафилерије и других комуналних услуга.

У оквиру РО "Компред" од 1970. године, Комуналац послује као једна од његових ООУР-а,а 1985. године издваја се из састава ове Радне организације и региструје се као посебна РО "Комуналац".

Од 01. Октобра 2007. компанија  Лесковац  PORR - WERNER & WEBER  д.о.о почиње да обавља делатност сакупљања, одвожења и прераде чврстог комуналног и неопасног индустријског отпада на подручју општине Лесковац али и осталих општина Јабланичког округа ( Власотинце, Лебане, Медвеђа, Црна Трава а ускоро и Бојник ) као и у Владичином Хану, општини која припада Пчињском округу. У овом тренутку на територији ове регије нашом услугом је обухваћено око 300 000 становника. У свим наведеним општинама постоје огранци компаније PORR - WERNER & WEBER Лесковац д.о.о.

Компанија PORR - WERNER & WEBER Лесковац д.о.о је формирана као један од првих примера приватно-јавног партнерства ( PPP: Private-Public Partnership ) у Србији јер су њени оснивачи PORR - WERNER & WEBER HOLDING GMBH из Аустрије и општина Лесковац из Србије. Компанија PORR - WERNER & WEBERЛесковац д.о.о је, у складу са важећим прописима и стандардима Европске уније и Националном стратегијом управљања отпадом Владе Републике Србије, почела са реализацијом пројекта изградње рециклажног центра и санитарне депоније и осталих пратећих објеката и постројења, неопходних за савремено збрињавање чврстог комуналног и неопасног индустријског отпада у Јабланичком округу. 

Реализација овог пројекта започела је Маја 2008. године, када је постављен камен темељац који је означио почетак радова на локацији Жељковац у близини Лесковца.

Упоредо са великим инвестирањима која имају за циљ подизање нивоа хигијене али и заштите животне околине, спроводе се и планирају пратеће активности, које су саставни део пројекта, као што су:

- едукација физичких и правних лица за сортирање отпада,
- расподела и постављање додатних судова и контејнера за одлагање и сакупљање сортираних отпадака,
- редовно информисање јавности преко електронских и штампаних медија о постигнутим резултатима, планираним акцијама и предлозима за побољшање технологије збрињавања отпада,
- укључивање свих општина у регији у регионални концепт збрињавања отпада,
- формирање катастра комуналног и индустријског отпада,
- планирање комплетног збрињавања сакупљеног отпада у рециклажном центру,
- увођење међународних стандарда ИСО 14000 и ИСО 18000.

Такође, компанија  PORR - WERNER & WEBER Лесковац д.о.о ради и на успостављању сарадње са свим заинтересованим домаћим и међународним партнерима на пословима збрињавања комуналног и неопасног индустријског отпада. Све предузете активности имају за циљ трајно решавање проблема збрињавања чврстог комуналног отпада у складу са важећим прописима и стандардима Европске Уније и Националном стратегијом управљања отпадом Владе Републике Србије и представљају важан сегмент чије је поштовање један од важних услова за чланство Србије у Европској Унији.


Тел.016/245-302

Виртуелни матичар

Обједињена процедура

Обрасци ЛПА

baner LE elektronski registar

Жалбе | Захтеви


 

Да ли сте задовољни радом Обједињене процедуре?

Услуге су на високом нивоу - 54.3%
Услуге су на просечном нивоу - 11.4%
Могло би бити и боље - 11.4%
Задовољава - 2.9%
Незадовољава - 20%

Укупно гласова: 35
Ова анкета је завршена!

Сервисне информације

Thumbnail У Лесковачком породилишту за 24 часа рођенe су четири бебе. Једна девојчица и три дечака.
Thumbnail Према данашњем распореду екипе Porr - Werner & Weber d.o.o чистиће и одвозиће смеће из следећих улица...
Thumbnail У хитној служби лесковачког Дома здравља и претходне ноћи било је доста интервенција 28 кућнe посетe лекара, амбулантно је...
Thumbnail У протекла 72 часа, на подручју Полицијске управе Лесковац: регистрован је један догађај нарушавања...
Thumbnail Снабдевање електричном енергијом града и околине је уредно.
Thumbnail Водоснабдевање града и околине је уредно.

Резултати анкета

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 176 гостију и нема пријављених чланова