Насловна

Локална самоуправа

Градска управа

Виртуелни матичар

Привреда

Сервисне информације

Контакт

Насловна

Добродошли на сајт Услужног центра Града Лесковца

dobra upravaМинистарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) покренуло је данас  интернет сајт „Добра управа“ на адреси www.dobrauprava.rs који је намењен информисању грађана о томе како тече процес реформе јавне управе и обавезна размена података из службених евиденција.

Креиран је и кратак анимирани филм о новом начину рада јавне управе са циљем да на занимљив, илустративан и разумљив начин информише јавност о променама које су у току, а који се од 21. јула налази на Јутјуб каналу МДУЛС-а.

Сајт „Добра управа“ замишљен је као интерактивни портал путем којег грађани могу да се информишу о својим правима у управним поступцима када је реч о размени података из службених евиденција, да се ближе упознају са системом рада институција управе, али и да се, попуњавањем упитника или упућивањем писма МДУЛС-у, активно укључе у надзор над радом јавне управе, а тиме и над њеном укупном реформом.

Сајт је израђен са идејом да се размена података из службених евиденција, која је почела од 8. јуна и која је дефинисана одредбама новог Закона о општем управном поступку (ЗУП), прати на системски и свеобухватан начин, како на републичком, тако и на локалном нивоу.

Пуном применом тих одредаба започет је процес реформисања јавне управе у услужни сервис грађана и привреде, значајан терет прикупљања докумената који садрже податке из службених евиденција пребачен je са грађана на управу, а у перспективи је и успостављање ефикасног система електронске управе у најширем могућем обиму.

Крајњи циљ примене новог ЗУП-а је системска промена рада целокупне јавне управе која ће постати модеран и ефикасан сервис грађана и привреде, оријентисан ка њиховим интересима и потребама. Грађани Србије имају право на ефикасну и одговорну јавну управу, а управа обавезу да на потребе грађана одговори.

Министарство позива јавност да, кроз редовно информисање на сајту „Добра управа“ и активан грађански приступ, пруже подршку запосленима у јавној управи да системски унапреде свој рад како би 1. јуна 2017. године били потпуно спремни за успешну и пуну примену ЗУП-а, јер без активног укључивања грађана у надзор над применом јавних политика и без активног комуницирања грађана и институција велики процес реформе државне адиминистрације није могућ.

Виртуелни матичар

Обједињена процедура

Обрасци ЛПА

baner LE elektronski registar

Жалбе | Захтеви


 

Радно време

Шалтери Услужног центра:

Понедељак - Петак: 07:00 до 17:00
Субота: 09:00 до 14:00

Књига утисака

Да ли сте задовољни радом Обједињене процедуре?

Услуге су на високом нивоу - 54.3%
Услуге су на просечном нивоу - 11.4%
Могло би бити и боље - 11.4%
Задовољава - 2.9%
Незадовољава - 20%

Укупно гласова: 35
Ова анкета је завршена!

Сервисне информације

Thumbnail У Лесковачком породилишту за 24 часа рођенe су четири бебе. Једна девојчица и три дечака.
Thumbnail Према данашњем распореду екипе Porr - Werner & Weber d.o.o чистиће и одвозиће смеће из следећих улица...
Thumbnail У хитној служби лесковачког Дома здравља и претходне ноћи било је доста интервенција 28 кућнe посетe лекара, амбулантно је...
Thumbnail У протекла 72 часа, на подручју Полицијске управе Лесковац: регистрован је један догађај нарушавања...
Thumbnail Снабдевање електричном енергијом града и околине је уредно.
Thumbnail Водоснабдевање града и околине је уредно.

Резултати анкета

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 103 гостију и нема пријављених чланова