Насловна

Локална самоуправа

Градска управа

Виртуелни матичар

Привреда

Сервисне информације

Контакт

Насловна

Добродошли на сајт Услужног центра Града Лесковца

Хрватски филм "Каубоји" добио награду публике на Фестивалу у Пули
Од четвртка 2. јула до уторка 7. јула у биоскопу Лесковачког културног центра биће приказани филмови европске кинематографије.

На Фестивалу европског филма публика у Лесковцу видеће шест филмова, остварења европских редитеља рађених у копродукцији укупно 13 земаља.

Програм фестивала у четвртак у 19 сати отвара хрватски филм “Каубоји”, а свих дана фестивала пројекције ће почињати у 19 сати.

Улаз на пројекције је слободан.

Лесковац је седми град у коме се ове године организује Фестивал европског гилма, након Београда, Ниша, Новог Сада, Зрењанина, Прокупља и Врања.

Програм:

2. јул од 19 сати - “Каубоји” (Хрватска)

Синопсис: Један од највећих хрватских хитова, урнебесна комедија која одушевљава публику где год се приказује. Комедија заснована на хрватској хит позоришној представи. “Каубоји” је прича о групи аутсајдера који покушавају да створе позоришну представу, кршећи притом сва правила позоришне уметности.

3. јул од 19 сати - “Срце Лава” (Финска)

Синопсис: Изузетно дирљив и дубок филм који на необичан начин проговара о толеранцији и потреби за љубављу. Тепо је вођа неонацистичке групе који после изласка из затвора покушава да освоји љубав лепе конобарице Сари. Међутим, Тепо открива да Сари има десетогодишње црно дете...

4. јул од 19 сати - “Дестинација Сербистан” (Србија)

Синопсис: Најновије остварење легендарног Желимира Жилника који наставља својим филмовима да изазива и провоцира. Документарна драма која прати животе илегалних миграната и азиланата који су смештени у колективним центрима у Србији, услед драматичних бегова из рата и немаштине у области Северне Африке и на Блиском истоку.

5. јул од 19 сати - “Кандидат” (Словачка, Чешка)

Синопсис: Словачки филм који објашњава како политика функционише у посткомунистичким друштвима. Маркетинг, спиновање, лажи, корупција... Теме које су на жалост и те како познате. Цинична анализа друштва којим манипулишу богати и моћни. Они који вуку конце стварају свет у коме нестаје граница између истине и илузије, између добра и зла.

6. јул од 19 сати - “Конзул из Бордоа” (Португал)

Синопсис: Епска прича о једној од мање познатих епизода из другог светског рата, прича о личној храбрости и пожртвованости смештена у прелепе пејзаже Португала. Прича о Аристидесу де Соуса Мендесу, човеку који је у јуну 1940. године издао 30.000 виза за улазак у Португал, противећи се тако директом наређењу своје владе. Када изгледа да је сва нада изгубљена, довољно је да се један појединац супротстави у корист правде како би се спасили животи. Захваљујући Мендесу, око 10.000 Јевреја је пребегло у Португал пре него што су нацисти ушли у Француску.

7. јул од 19 сати - “Брза храна” (Ирска)

Синопсис: Један од најбољих кулинарских филмова свих времена, узбудљива, смешна, нежна и изненађујућа прича о животу, љубави и мудрости који се спајају једне ноћи у кулинарском подземљу где је живот шведски сто и све је брза храна.Уз плејаду најпознатијих европских глумаца где у епизодама бриљирају Ванеса Редгрејв и Џон Харт.

Виртуелни матичар

Обједињена процедура

Обрасци ЛПА

baner LE elektronski registar

Жалбе | Захтеви


 

Радно време

Шалтери Услужног центра:

Понедељак - Петак: 07:00 до 17:00
Субота: 09:00 до 14:00

Књига утисака

Да ли сте задовољни радом Обједињене процедуре?

Услуге су на високом нивоу - 54.3%
Услуге су на просечном нивоу - 11.4%
Могло би бити и боље - 11.4%
Задовољава - 2.9%
Незадовољава - 20%

Укупно гласова: 35
Ова анкета је завршена!

Сервисне информације

Thumbnail У Лесковачком породилишту за 24 часа рођенe су четири бебе. Једна девојчица и три дечака.
Thumbnail Према данашњем распореду екипе Porr - Werner & Weber d.o.o чистиће и одвозиће смеће из следећих улица...
Thumbnail У хитној служби лесковачког Дома здравља и претходне ноћи било је доста интервенција 28 кућнe посетe лекара, амбулантно је...
Thumbnail У протекла 72 часа, на подручју Полицијске управе Лесковац: регистрован је један догађај нарушавања...
Thumbnail Снабдевање електричном енергијом града и околине је уредно.
Thumbnail Водоснабдевање града и околине је уредно.

Резултати анкета

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 227 гостију и нема пријављених чланова