Насловна

Локална самоуправа

Градска управа

Виртуелни матичар

Привреда

Сервисне информације

Контакт

Насловна

Добродошли на сајт Услужног центра Града Лесковца

Поводом завршетка пројекта „Унапређење пословног окружења на локалном нивоу кроз регулаторну реформу“, на последњем радном састанку одржаном у сали Скупштине града, представљени су постигнути резултати.

У последње две године, колико је пројекат трајао, поједностављено је 197 административних поступака, док је 5 елиминисано као правно неутемељено.У истом периоду, како је речено овом приликом, усвојено је преко 650 различитих препорука за унапређење административних поступака.

- Један од резултата регулаторне реформе је уштеда коју су привредници остварили кроз поједностављене административне поступке и усвајање правних аката којима су препоруке за поједностављење уведене у правни систем града. Процењене директе и индиректне уштеде за приватни сектор на годишњем нивоу у Лесковцу достижу 2,9 милиона еура - рекла је Катарина Милановић, представница Центра за добро управљање (ОПТИМУС).

- Најважнији бенефит регулаторне реформе је чињеница да смо увођењем електронског регистра административних поступака и његовим објављивањем унапредили организацију издвајања различитих докумената и елеминисали самовољу службеника у вођењу административних поступака - рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је присуствовао завршном радном састанку.

Током 2014. представници ОПТИМУС-а припремили су 5 сетова препорука за унапређење нацрта Закон о планирању и изградњи. Осим тога, овим пројектом унапређен је и рад јединственог шалтера преко којег грађани сада остварују право добијања документа по службеној дужности у законом утврђеном року.

Слађана Кочевић, директорка ОПТИМУС-а, уручила је градоначелнику Цветановићу захвалницу за пружену подршку и сарадњу у претходном периоду.

Пројекат „Унапређење пословног окружења на локалном нивоу кроз регулаторну реформу" финансира Швајцарска организација за економску сарадњу, а спроводе Центар за добро управљање "Оптимус", Стална конференција градова и општина и град Лесковац.

Виртуелни матичар

Обједињена процедура

Обрасци ЛПА

baner LE elektronski registar

Жалбе | Захтеви


 

Радно време

Шалтери Услужног центра:

Понедељак - Петак: 07:00 до 17:00
Субота: 09:00 до 14:00

Књига утисака

Да ли сте задовољни радом Обједињене процедуре?

Услуге су на високом нивоу - 54.3%
Услуге су на просечном нивоу - 11.4%
Могло би бити и боље - 11.4%
Задовољава - 2.9%
Незадовољава - 20%

Укупно гласова: 35
Ова анкета је завршена!

Сервисне информације

Thumbnail У Лесковачком породилишту за 24 часа рођенe су четири бебе. Једна девојчица и три дечака.
Thumbnail Према данашњем распореду екипе Porr - Werner & Weber d.o.o чистиће и одвозиће смеће из следећих улица...
Thumbnail У хитној служби лесковачког Дома здравља и претходне ноћи било је доста интервенција 28 кућнe посетe лекара, амбулантно је...
Thumbnail У протекла 72 часа, на подручју Полицијске управе Лесковац: регистрован је један догађај нарушавања...
Thumbnail Снабдевање електричном енергијом града и околине је уредно.
Thumbnail Водоснабдевање града и околине је уредно.

Резултати анкета

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 19 гостију и нема пријављених чланова