Насловна

Локална самоуправа

Градска управа

Виртуелни матичар

Привреда

Сервисне информације

Контакт

Насловна

Добродошли на сајт Услужног центра Града Лесковца

Култрурно-забавна манифестација Лесковачки летњи фестива, или Лесковачко лето, како се до недавно звала, почиње у петак 19. јуна.

По програму који је урадио организатор ове манифестације, Туристичка организација Лесковца (ТОЛ), након изложбе цвећа, програма вртића „1001 радост“, наступа плесног клуба „Степ бy степ“ и дефилеа лесковачких мажореткиња, фествила ће у 9 сати и 20 минута званично прогласити отвореним председник Скупштине града Душан Цветковић Лешњак. Након тога уследиће концерт хора „Вива воче“ и КУД „Леминд“.

Манифестација, 15. по реду, ће трајати 15 дана и чиниће је пет фестивала које ће трајати по три дана: фестивал традиције, клупских и уличних музичара, теарталије, фестивал стваралаштва деце и Друм дум фест. На конферецнији за новинаре пи ар ТОЛ-а Тина Стојановић најавила је велики број културних, забавних и спортских дешавања. Захваљујући сарадњи са институцијама и установама у граду, Народним позориштем, Центром за економику домаћинства и Предшколском установом, програм ће бити богат, а ни ове године неће изостати спортска дешавања. Очекује се ревијални наступ аикидо клуба „Бодигард“, гимнастичког клуба „Дубочица“, и ове године се организује традционални турнир у уличном баскету, за који се учесници могу пријавити и данас до 20 сати.

ПРОМОЦИЈА СРПСКОГ ТУРИЗМА

Паралелно са Лесковачким летом, у суботу 20. јуна биће одржана још једна манифестација. Реч је о промотивној кампањи Туристичке организације Србије, која се одвија уз велику подршку Владе Србије и Министарства за трговину, туризам и телекомуникације. Поред локалних партнера, у организацији манифестације укључени су ЈП „Скијалишта Србије“, удружење Србија за младе, Удружење бањских места, ХОРЕС и ЈУТА. У 10 градова широм Србије биће промовисана туристичка понуда наше земље, са циљем да се позову домаћи гости да одмор проведу у својој земљи.

-Лесковац ће бити један од промотера, потрудићемо се да на најбољи начин представимо наш град и будемо добри домаћини. Лесковчани ће бити гости у Београду, Крагујевцу, Нишу, Новом Саду, Суботици, Краљеву и Чачку, рекла је Тина Стојановић.

Манифестацију ће у 12 сати свечано отворити градоначелник Горан Цветановић.

ДЕСЕТИ КАРНЕВАЛ

Лесковачки летњи фестивал биће затворен 3. јула, а одмах након неколико дана следи интернационални карневал Лесковац, и то јубиларни, десети.

-Будући да се ради о десетом јубиларном карневалу, одлучили смо да он ове године буде приоритетнији. То не значи да ће летњи фестивал бити слабији и мање забаван него претходних година, али ћемо се ослонити на сопствене снаге.  Имаћемо госте са стране, из Параћина, Бујановца, Прокупља и још неких градова Србије, али „звучних“ имена неће бити, мада фестивал због тога свакако неће бити слабијег квалитета, каже Мирољуб Радивојевић, стручни сарадник у ТОЛ-у.

Карневал ће почети 7. Јула, трајаће пет дана, и очекује се да ће на њему учествовати између 35 и 40 екипа, од тога више од половине из иностранства. Тачан број учесника још увек се не зна јер пријављивање траје до 1. јула. Доћи ће екипе из свих карневалских градова Србије, из Македоније и Бугарске по две-три екипе, вероватно и из Румуније једна екипа, екипе из Словеније и Хрватске.

“Мислим да ће овај карневал заиста бити јубиларни, три године смо били најбољи у Србији и требало би да и ове године наставимо ту традицију, каже Радивојевић.

Иначе, за организацију Лесковачког летњег фесивала из градске касе одвојено је милион динара. Што се карневала тиче, ранијих година су коштали 3 до 7 милиона динара, а за ову годину рачуница још увек није направљена.

Виртуелни матичар

Обједињена процедура

Обрасци ЛПА

baner LE elektronski registar

Жалбе | Захтеви


 

Радно време

Шалтери Услужног центра:

Понедељак - Петак: 07:00 до 17:00
Субота: 09:00 до 14:00

Књига утисака

Да ли сте задовољни радом Обједињене процедуре?

Услуге су на високом нивоу - 54.3%
Услуге су на просечном нивоу - 11.4%
Могло би бити и боље - 11.4%
Задовољава - 2.9%
Незадовољава - 20%

Укупно гласова: 35
Ова анкета је завршена!

Сервисне информације

Thumbnail У Лесковачком породилишту за 24 часа рођенe су четири бебе. Једна девојчица и три дечака.
Thumbnail Према данашњем распореду екипе Porr - Werner & Weber d.o.o чистиће и одвозиће смеће из следећих улица...
Thumbnail У хитној служби лесковачког Дома здравља и претходне ноћи било је доста интервенција 28 кућнe посетe лекара, амбулантно је...
Thumbnail У протекла 72 часа, на подручју Полицијске управе Лесковац: регистрован је један догађај нарушавања...
Thumbnail Снабдевање електричном енергијом града и околине је уредно.
Thumbnail Водоснабдевање града и околине је уредно.

Резултати анкета

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 222 гостију и нема пријављених чланова