Насловна

Локална самоуправа

Градска управа

Виртуелни матичар

Привреда

Сервисне информације

Контакт

Насловна

Добродошли на сајт Услужног центра Града Лесковца

Пројекат који су град Лесковац и Услужни центар покренули пре дужег времена, али који није заживео због недостатка новца, коначно ће од 25. маја бити стављен у функцију и на услугу грађанима .

„Електронска управа подразумева начин организовања јавног сектора ради повећања његове ефикасности, транспарентности, и веће доступности грађанима.

Концепт електронске управе из основа мења начин комуникације грађана, али и привреде са локалном самуправом, јер елеминишемо посреднике у тој комуникацији. Крајњи циљ електронске управе је да се повећа доступност свих јавних служби грађанима, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић на презентацији пројекта „Систем 48“.

Овим системом предвиђено је да сва јавна предузећа и неке градске управе, пре свега оне које су најпотребније грађанима, Градска управа за урбанизам и комунално стамбене послове и управа за инспекцијске послове, реагују и реше проблем на који укажу грађани у временском периоду од 48 сати. овај систем биће укјлучена сва јавна и јавно комунална предузећа чији је оснивач град, као и ПWW, али не и „Метропаркинг југ“.

Грађани ће моћи да пријаве проблем путем веб портала, или моилне апликације, уз могућност да се прикаже и фотографија, како би надлежна управа или јавно комунално предузеће могли проблем што пре да реше. Овај софтвер и софтвер електонски сервис дијаспори урадио је члан Градског већа Срећко Стаменковић бесплатно, чиме је постигнута значајна уштеда. Иначе, буџетом града за ову годину је предвиђено 550.000 динара за електронско осавремењавање управе. Бесплатно ће бити и одржавање софтвера, док неке општине за ове намене месечно издвајају од 30 до 50.000 динара, рекао је Цветановић.

Користећи апликацију „Систем 48“ грађани на врло једноставан начин могу да пријаве проблем који имају.

На почетној страни аутоматски се јавља електонски образац који грађани попуњавају ћириличним или латиничним писмом.

Систем је доступан путем веб портала (адреса sistem48.grad leskovac.org) и путем андроид апликације, која се може преузети са званичног сајта града Лесковца и Услужног центра, као и андроид апликације која може да се преузме и инсталира на мобилни телефон. Захтев на обрасцу може да се упути неком јавном предузећу или градској управи. Након тога, уноси се име и презиме и број телефона или мејл адреса. У пољу „захтев“ уноси се кратко информација о проблему који се пријављује.

У другом делу постоје две опције које нису обавезне, али су пожељне.

У питању је опција „слика“ и постоји мапа града на којој може да се прецизно дефинише локација на којој се налази проблем.
Најбитнија је повратна информација, у чему је и предност ове апликације.
То се прати преко прегледа захтева, захтев грађана појавиће се на овој страници чим буде заведен.

Тако грађани могу да прате статус свог захтева, а кликом на лупицу са стране могу да прочитају одговор који је оставила надлежна служба. У делу претрага може се обавити претрага свих захтева по датуму или неком другом критеријуму.
Ова апликација има и администраторски банер који је намењен градским управама и јавно комуналним предузећима, и интересанто је то да програм аутоматски генерише различите врсте извештаја, табеларне, графичке, групне и појединачне, рекао је у презентацији апликације „Систем 48“ његов креатор Срећко Стаменковић.

Виртуелни матичар

Обједињена процедура

Обрасци ЛПА

baner LE elektronski registar

Жалбе | Захтеви


 

Радно време

Шалтери Услужног центра:

Понедељак - Петак: 07:00 до 17:00
Субота: 09:00 до 14:00

Књига утисака

Да ли сте задовољни радом Обједињене процедуре?

Услуге су на високом нивоу - 54.3%
Услуге су на просечном нивоу - 11.4%
Могло би бити и боље - 11.4%
Задовољава - 2.9%
Незадовољава - 20%

Укупно гласова: 35
Ова анкета је завршена!

Сервисне информације

Thumbnail У Лесковачком породилишту за 24 часа рођенe су четири бебе. Једна девојчица и три дечака.
Thumbnail Према данашњем распореду екипе Porr - Werner & Weber d.o.o чистиће и одвозиће смеће из следећих улица...
Thumbnail У хитној служби лесковачког Дома здравља и претходне ноћи било је доста интервенција 28 кућнe посетe лекара, амбулантно је...
Thumbnail У протекла 72 часа, на подручју Полицијске управе Лесковац: регистрован је један догађај нарушавања...
Thumbnail Снабдевање електричном енергијом града и околине је уредно.
Thumbnail Водоснабдевање града и околине је уредно.

Резултати анкета

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 29 гостију и нема пријављених чланова