Насловна

Локална самоуправа

Градска управа

Виртуелни матичар

Привреда

Сервисне информације

Контакт

Насловна

Добродошли на сајт Услужног центра Града Лесковца

Председник Владе Александар Вучић најавио је у Лесковцу велике инвестиције и посебне мере субвенција за развој југа Србије, те указао да се показало да је говорио истину када је предвиђао позитиван раст српске привреде у овој години од 0,5 до 1 одсто.

Обилазећи Зелену зону у Лесковцу, премијер је у разговору са градским властима, истакао да Влада Србије нешто више одваја за југ Србије него за остале делове земље, јер жели да на тај начин задржи грађане да ту остану.

"Желимо да ојачамо југ Србије", казао је премијер најављујући отварање нових радних места у Владичином Хану и Врању.

Очекује, каже, отварање две фабрике у Владичином Хану које ће запослити по 400 радника, а у Врању фабрику која ће запослити 3.000 људи.

"Очекујемо да много тога урадимо у Пчињском и Јабланичком, Топличком и Пиротском округу и на југоистоку Србије, и даваћемо посебне мере субвенција за овај део земље", рекао је Вучић.

На молбу градских власти Лесковца да Зелену зону влада помогне довођењем инвеститора из прехрамене индустрије Вучић је рекао да постоји више предузећа из Руске федерације, Кине, Уједињених арапских Емирата и других земаља, које су заинтересоване за прехрамбену индустрију, и да ће он покушати барем једно или два да доведе у Лесковац.

Такође је најавио да ће разговарати и са предузећима која послују у другим деловима Србије, а чији радници имају просечна примања у висини од 60.000 динара да доведе у Лесковац.

Вучић је навео да се никада не би сагласио да почне пројекат Зелене зоне 2011. без инвеститора који би одмах улагао, али да је сада "дете рођено" и да треба да се љуља.

Премијер је указао да се показало да је говорио истину када је говорио о позитивном расту српске привреде у овој години од 0,5 фо 1 одсто, док је ММФ имао негативне прогнозе.

Вучић је разговарао данас са мештанима села Богојевце у граду Лесковцу којима је обећао пуну подршку владе у смањењу незапослености.

Вучић је рекао да ће Влада Србије учинит све да југ достигне развијенији север и да се смање разлике у начину живота и стандарду.

Он је навео да ће у наредном периоду довести инвеститоре пре свега из прехрамбене индустрије и напоменуо да су у току и преговиру са Јуром да отворе свој погон и на подручју Лесковца.

Вучић је питао грађане како живе на шта је један од њих одговорио "Никад боље", а премијер је са задовољством прокоментрисао да се тако нешто врло ретко чује.

Премијер је градоначелника Лесковца Горана Цветановића упитао зашто житељи Богојевца имају овако лош пут.

"Следећи пут када будем дошао, хоћу да овде буде асфалт", поручио је Вучић градоначелнику Лесковца и упутио на в.д. директора Путева Србије Зорана Дробњака.

Директор Агенције за локални развој Бојан Тојага објаснио је да је Зелена зона важан пројекат за Лесковац, али да су наслеђени и велики проблеми, од којих је већи део решен.

За решење преосталих проблема он је замолио премијера да помогне, као што је ослобађање плаћања пренамене земљишта, као и за проналажење већих инвеститора.

"Жеља нам је да овде уместо кукуруза никну фабрике за прераду воћа и поврћа", истакао је Тојага.

Зелена зона је почела да се гради 2011.године, уз помоћ ЕУ, на комунално уређеном земљишту од 100 хектара намењеном за градњу погона за пољопривредну и прехрамбену индустрију.

У овај пројекат уложено је 1,6 милиона евра.

Западни део зоне је површине 42 хектара и потпуно је инфраструктурно опремљен, а тај део је предвиђен за развој прерађивачке индустрије. Источни део зоне није комунално опремљен, површине 56 хектара и предвиђен је за формирање дистрибутивног центра и берзу пољопривредних производа.

Инвеститори ће имати прилику да добију земљиште Зелене зоне, које је у власништву града Лесковца, на коришћење без наплате на период од 99 година.

Вучић:Лесковац ће решити питање отпадних вода
Вучић је обишао постројење за пречишћавање отпадних вода у селу Богојевце код Лесковца, инвестицију у вредности од 24 милиона евра и један од највећих пројеката ЕУ за управљање отпадним водама.

Постројење ће омогућити управљање отпадним водама у капацитету од 25 милиона метара квадратних, а по завршетку треће фазе биће завршено 88 километара канализационе мреже у 17 насеља у Лесковцу које ће користити 20.000 мештана.

Премијер Вучић рекао је да је реч о капиталном улагању које је у највећој мери, са 10,5 милиона евра финансирала Европска унија, док ће холандска влада уложити осам милиона, Република Србија између 5,5 и 6 милиона евра, а Град Лесковац 650.000 евра.

Он је нагласио да ће након што буде изграђена канализациона мрежа, Град Лесковац решити питање управљања отпадним водама и боље него што је то случај у Београду.

Вучић је захвалио ЕУ, холандској влади на помоћи коју су пружили у решавању тог значајног питања и за грађане и за животну средину.

Заменица директора Водовода у Лесковцу Косара Илић рекла је да ће изградњом постројења и фабрике бити успостављен бољи систем заштите животне средине и управљања отпадним водама, као и да ће бити запослено 25 радника, доћи ће до очувања земљишта, водотокова, животне средине.....

Она је прецизирала да ће у току септембра почети пробни рад тог постројења.

Представник холандске владе Душко Крсмановић навео је да је Холандија партнер Србији на путу европских интеграција, што подразумева и унапређење квалитета живота.

Он је рекао да је сарадња Владе Холандије и свих партнера на овом пројекту, Владом Србије и Градом Лесковцем, била коректна и да нема сумње да ће пројекат бити успешно завршен.

Влада Србије је, како је навео, препознала значај и важност тог пројекта.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић је уручио премијеру Вучићу књигу "Златно доба Лесковца" уз жељу да таква будућност прати овај град.

Виртуелни матичар

Обједињена процедура

Обрасци ЛПА

baner LE elektronski registar

Жалбе | Захтеви


 

Радно време

Шалтери Услужног центра:

Понедељак - Петак: 07:00 до 17:00
Субота: 09:00 до 14:00

Књига утисака

Да ли сте задовољни радом Обједињене процедуре?

Услуге су на високом нивоу - 54.3%
Услуге су на просечном нивоу - 11.4%
Могло би бити и боље - 11.4%
Задовољава - 2.9%
Незадовољава - 20%

Укупно гласова: 35
Ова анкета је завршена!

Сервисне информације

Thumbnail У Лесковачком породилишту за 24 часа рођенe су четири бебе. Једна девојчица и три дечака.
Thumbnail Према данашњем распореду екипе Porr - Werner & Weber d.o.o чистиће и одвозиће смеће из следећих улица...
Thumbnail У хитној служби лесковачког Дома здравља и претходне ноћи било је доста интервенција 28 кућнe посетe лекара, амбулантно је...
Thumbnail У протекла 72 часа, на подручју Полицијске управе Лесковац: регистрован је један догађај нарушавања...
Thumbnail Снабдевање електричном енергијом града и околине је уредно.
Thumbnail Водоснабдевање града и околине је уредно.

Резултати анкета

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 27 гостију и нема пријављених чланова